Media

Descarca prezentarea PowerPoint a Departamentului Regional de Studii pentru Managementul Resurselor de Apărare

Filmul de prezentare a Departamentului Regional de Studii pentru Managementul Resurselor de Apãrare


CoDRM 2022Departamentul Regional de Studii pentru Managementul Resurselor de Apărare (DRESMARA), împreună cu coorganizatorii Asociația nonguvernamentală „Political Research Group”, Facultatea de Securitate Națională/Universitatea de Studii de Război din Varșovia, Republica Polonă, Facultatea de Leadership Militar/Universitatea de Apărare, Brno, Republica Cehă și Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun” din Chișinău, Republica Moldova și în colaborare cu Secția Științe Militare a Academiei Oamenilor de Știință din România, Centrul de Excelență NATO HUMINT, Oradea și Universitatea „Transilvania” din Brașov a organizat în perioada 27 - 28 octombrie cea de-a XVII-a ediție a Conferinței Internaționale Științifice „Managementul Resurselor de Apărare în secolul XXI” (CoDRM).Despre Codrm 2022 in cadrul emisiunii radio "Jurnal Militar Brașov"

Interviul domnului general-locotenent Iulian BERDILĂ acordat publicatiei "Defense One" in cadrul Codrm 2022

Interviul doamnei dr. Antonia Colibasanu acordat emisiunii "Jurnal Militar Brașov" in cadrul Codrm 2022


INTERVIUL DIRECTORULUI DRESMARA LA RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI


În data de 28 septembrie 2019, directorul DRESMARA, domnul Colonel profesor universiar dr. Florin-Eduard GROSARU, a acordat un interviu postului de radio Radio România Actualități, în cadrul emisiunii „Jurnal Militar”, realizată de Redacția „Ora armatei” a Trustului de Presă al Ministerului Apărării Naționale cu ocazia împlinirii, pe 25 septembrie, a 19 ani de activitate a instituției, precum și a deschiderii noului an de învățământ. Domnul Colonel GROSARU a a prezentat activitatea departamentului atât ca structură de pregătire universitară şi de formare şi dezvoltare profesională continuă, în cadrul Universităţii Naţionale de Apărare „CAROL I”, cât şi ca Centru de Educaţie şi Instruire din Parteneriatul NATO.


CONFERINŢA COMANDANŢILOR CENTRELOR DE EDUCAŢIE ŞI INSTRUIRE DIN PARTENERIATUL NATO


NATO PTEC CC 2019

În perioada 01 – 04 aprilie 2019, Departamentul Regional de Studii pentru Managementul Resurselor de Apărare (DRESMARA) a găzduit cea de-a 19-a Conferinţă anuală a Comandanților Centrelor de Educaţie şi Instruire din Parteneriatul NATO (PTEC CC), organizată de Comandamentul Aliat pentru Transformare (ACT) și co-prezidată de Colonel Dieter KOHL / Germania – șeful secției Planuri și Politici/Educație, Instruire, Exerciții și Evaluare / Headquarters Supreme Allied Commander Transformation (HQ SACT) și Colonel Timothy E. DREIFKE / SUA – comandantul Școlii NATO de la Oberammergau


CONFERINȚA INTERNAȚIONALĂ ȘTIINȚIFICĂ „MANAGEMENTUL RESURSELOR DE APĂRARE ÎN SECOLUL XXI”
08 - 09 noiembrie 2018


CoDRM 2018

Departamentul Regional de Studii pentru Managementul Resurselor de Apărare (DRESMARA) – Centru de Educație și Instruire din Parteneriatul NATO, în colaborare cu Secția Științe Militare a Academiei Oamenilor de Știință din România, Facultatea de Securitate Națională/Universitatea de Război din Varșovia, Polonia, Facultatea de Leadership Militar/Universitatea de Apărare din Brno, Cehia, Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun” din Moldova și Universitatea „Transilvania” din Brașov, precum și în parteneriat cu Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, Centru de Excelență NATO HUMINT de la Oradea și organizațiile neguvernamentale „Political Research Group” și „Global Agora” a organizat, în perioada 08 - 09 noiembrie cea de-a XIII-a ediție a Conferinței Internaționale Științifice „Managementul Resurselor de Apărare în secolul XXI” (CoDRM).


Aniversare DRESMARA

15 ANI DE EXCELENȚĂ

Departamentul Regional de Studii pentru Managementul Resurselor de Apărare (DRESMARA) – Brașov, din cadrul Universității Naționale de Apărare “Carol I”, a aniversat vineri 25 septembrie 2015, 15 ani de activitate. în cadrul unei ceremonii organizate la sediul instituției.

În cei 15 ani de activitate, personalul DRESMARA a contribuit la pregătirea a peste 1.600 de cursanți români și străini în domenii strategice, precum managementul resurselor de apărare și managementul resurselor informaționale, pentru formarea de specialiști capabili să gestioneze situații complexe generate de schimbările mediului de securitate. De asemenea, DRESMARA este și unul dintre cele 29 de Centre de Educație și Instruire din Parteneriatul NATO, acreditat de Alianța Nord-Atlantică în anul 2007, fiind implicată activ în procesul de dezvoltare a învățământului în NATO.+

DRESMARA IN MASS MEDIA


PTEC_CC_2019 și Observatorul Militar

24.04.2019


In numărul 14/2019 al Observatorului Miltar, la pagina 14, puteți citi un articol dedicat Conferinţei comandanţilor Centrelor de educaţie şi instruire din NATO desfasurată la DRESMARA in perioada 1 - 4 aprilie 2019


CoDRM 2018 și Observatorul Militar

28.11.2018


In numărul 47 al Observatorului Miltar, la pagina 16, puteți citi un articol dedicat conferintei internaționale "Managementul Resurselor de Apărare în secolul XXI" desfasurata la DRESMARA in perioada 8 - 9 noiembrie 2018


Centrul de pregătire NATO de la Braşov aniversează 15 ani

25.09.2015


In 25 septembrie 2015, cu ocazia aniversării a 15 ani de la deschiderea oficială a DRESMARA, mass-media locală ( Buna Ziua Brasov și MIXTV ) și națională (Pro Patria din data de 27.09.2015 și Pro Patria din data de 11.10.2015 ) au prezentat mai multe materiale informative cu activitățile desfășurate în cadrul instituției pentru acestă sărbătoare.
Interviul Directorului DRESMARA la Radio România – Antena Brasovului

16.07.2013

În 16 iulie 2013, directorul DRESMARA, domnul Colonel Florin-Eduard GROSARU, a acordat un interviu postului Radio România – Antena Brasovului. Acesta a prezentat activitatea departamentului atât ca structură de pregătire universitară şi de formare şi dezvoltare profesională continuă, în cadrul Universităţii Naţionale de Apărare „CAROL I”, cât şi ca Centru de educaţie şi instruire din Parteneriatul NATO.


Interviul Directorului DRESMARA la postul de televiziune RTT

08.07.2013


În 08 iulie 2013, postul de televiziune RTT Braşov a difuzat un interviu cu directorul DRESMARA, domnul Colonel Florin-Eduard GROSARU. Acesta a prezentat activitatea departamentului atât ca structură de pregătire universitară şi de formare şi dezvoltare profesională continuă, în cadrul Universităţii Naţionale de Apărare „CAROL I”, cât şi ca Centru de educaţie şi instruire din Parteneriatul NATO


DRESMARA în
mass media

01.10.2012


În luna octombrie 2012, mass-media televizată din Braşov a difuzat un material referitor la deschiderea anului universitar 2012 - 2013. Acesta a prezentat activitatea departamentului atât ca structură de pregătire universitară şi de formare şi dezvoltare profesională continuă, în cadrul Universităţii Naţionale de Apărare „CAROL I”, cât şi ca Centru de educaţie şi instruire din Parteneriatul NATODRESMARA în presa online

11.09.2012


În luna septembrie 2012, mass-media online a publicat un interviu cu directorul DRESMARA, domnul locotenent-colonel Florin-Eduard GROSARU. Acesta a prezentat activitatea departamentului atât ca structură de pregătire universitară şi de formare şi dezvoltare profesională continuă, în cadrul Universităţii Naţionale de Apărare „CAROL I”, cât şi ca Centru de educaţie şi instruire din Parteneriatul NATO


Cursuri NATO
la Braşov

21.06.2010


În data de 21.06.2010, directorul Departamentului Regional de Studii pentru Managementul Resurselor de Apărare, domnul Lt.col. Florin Eduard GROSARU, a fost invitat în platoul emisiunii "Mix Actual", moderată de doamna Onelia PESCARU, din cadrul Trustului de presă "MIX MEDIA GROUP" din Braşov. In cadrul emisiunii, care a purtat titlul "Cursuri NATO la Braşov", a fost prezentată activitatea DRESMARA, oferta educaţională, principalele realizări precum şi proiectele de viitor ale instituţiei.

opinii ale participantilor

1. Brigadier MUHAMMAD ZAFAR IQBAL - Pakistan, participant in the Postgraduate Defense Resources Management Course for Senior Officials.

Assalam-o-alaikum and good morning.Hello everyone,
It was truly an honor for me to be in Romania and DRESMARA. Wonderful and very caring people looked after me in every respect. I got immense love from everyone. Memories of DRESMARA are my treasure for life. I would always cherish the time spent there. My worthy teachers, fellow colleagues and people of Romania are wonderful. I am sure that DRESMARA and Romania will further progress in every field.
Moreover, I will take this opportunity to inform you that I have been promoted to the rank of Brigadier since August 2014 and posted in General Headquarters in General Staff Branch.
In the end, I will once again to thank to all my worthy teachers and loving fellows for the care, support and love. I learnt a lot in DRESMARA. I hope and pray that DRESMARA continues to spread the light of knowledge and wisdom, Ameen.
Long live Romania and DRESMARA. Thanks again DRESMARA!

LTC ZOLTAN MEZOFI - Hungary, participant in the Postgraduate Defense Resources Management Course for Senior Officials

Mrs. SPERANTA SAVU, participant in the Postgraduate Defense Resources Management Course for Experts.

LT. ANA-MARIA TAMAS, participant in the Information Security Management Postgraduate Course.

CAPT. ADRIAN CROITORU, participant in the Information Security Management Postgraduate Course.