Programul de Consolidare a Educației pentru Apărare / DEEP - Azerbaidjan

În perioada 29- 31 mai 2024, doamna conferențiar universitar Dr. Aura CODREANU a participat, în calitate de membru al Grupului de formare profesională a cadrelor didactice din cadrul programului de consolidare a educației în domeniul apărării (DEEP Faculty Development Group) și expert în domeniul educațional militar, la întâlnirea anuală de analiză a activităților derulate sub egida Defence Enhancement Education Programme Azerbaidjan. Evenimentul s-a desfășurat în Baku, Republica Azerbaidjan și a fost găzduit de Universitatea Națională de Apărare. Scopul întâlnirii a fost de a trece în revistă activitățile DEEP Azerbaidjan derulate în perioada 2023-2024 și de a discuta aspirațiile NDU și ale structurilor subordonate pentru 2024-2025.

Dna Codreanu a prezentat scopurile și obiectivele Programului de dezvoltare a cadrelor didactice (Foundational Faculty Development Programme/FFDP) și pe cele ale Programului pentru formatori (Master Instructor Programme/MIP) derulate de DEEP Faculty Development Group pentru țările partenere NATO.

Un subiect important discutat în cadrul reuniunii l-a constituit organizarea și desfășurarea conferinței internaționale cu tema „Contribuția DEEP la reformele din sectorul de apărare și securitate”, care se va desfășura în octombrie 2024 la Baku, Republica Azerbaidjan.