A X-a conferință anuală a disciplinei NATO „Cyberspace Operations”

Directorul Școlii de studii postuniversitare, Col.ing.prof.univ.dr. VASILESCU Cezar a participat în perioada 21-23 mai 2024 la a X-a conferință anuală a disciplinei NATO Cyberspace Operations (CO) găzduită la Chania, Insula Creta, Grecia, în sediul Centrului NATO de pregătire operațională pentru interdicția maritimă (NMIOTC).

Scopul principal al conferinței a constat în revizuirea și actualizarea cerințelor de instruire și educație pentru operațiunile cibernetice ale NATO și de validare a soluțiilor de educație și formare oferite alianței. Conferința este forumul principal pentru discutarea și alinierea tuturor chestiunilor relevante pentru comunitatea de interes în instruire și educație în domeniul Cyberspace Operations.

Totodată, au fost redactat planul de aliniere a disciplinei și validate soluțiile existente.

Conferința a reunit experți din diverse structuri și comandamente NATO, instituții de educație și instruire NATO, instituții de învățământ naționale, centre cibernetice și alte instituții partenere pentru a discuta cerințele și nevoile actuale pentru instruirea și educația cibernetică în NATO.