Forumul anual al disciplinelor NATO

În perioada 06-09.02.2023, Col.ing.prof.univ.dr. VASILESCU Cezar a participat la Forumul anual al disciplinelor NATO organizat la Mons, Belgia de Allied Command Transformation, prin HQ SACT/Directorate of Joint Force Development împreună cu Allied Command Operation, prin SHAPE ACOS J7.

Scopul forumului a fost de a sincroniza procesul anual de educație, instruire, exerciții și evaluare și de a coordona activitatea instituțiilor care formulează cerințele de instruire pentru o disciplină (Requirement Authority/RA), instituțiile cu rol de analiză și validare a cursurilor în domeniul unei discipline (Department Head/DH) și instituțiile de educație și instruire (Education and Training Facilities/ETF) în sprijinul educației și instruirii colective și individuale.

La activitate au participat specialiști și experți din structurile specializate ale Alianței, instituții de educaţie şi instruire NATO și Centre NATO de Excelență care au dezbătut aspectele referitoare la conținuturile de învățat ale disciplinelor NATO aprobate în raport cu nevoile și cerințele de instruire.