Conferința NATO „Building Integrity”

Directorul DRESMARA, dl Colonel prof.univ.dr. Florin-Eduard GROSARU a participat în perioada 08-09 decembrie 2022 la Conferința „Building Integrity” (BI) cu tema „Construirea Integrității pentru Salvgardarea Valorilor Democratice și Consolidarea Rezilienței Societale și Instituționale” organizată de Defence Institution and Capacity Building Directorate (DICB)/Operations Division (OPS)/NATO, la Bruxelles, Belgia.

Lucrările conferinței au fost deschise de domnul Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO, și doamna Ludivine Dedonder, ministrul belgian al apărării, și au marcat cea de-a 15-a aniversare a Programului NATO BI.

Cele 5 sesiuni ale conferinței au oferit un forum la nivel înalt pentru a face bilanțul realizărilor până în prezent și pentru a reflecta asupra direcției strategice a NATO BI în viitor pentru contribuția la cele trei sarcini de bază ale NATO, apărarea colectivă, managementul crizelor și securitatea comună, precum și la eforturile Alianței Nord-Atlantice de a proiecta stabilitatea în zona euro-atlantică și nu numai, oferind metodologii și instrumente practice de diagnosticare și sprijin personalizat pentru a consolida integritatea și buna guvernare în sectorul apărării și al securității conexe și pentru a reduce riscul de corupție. De asemenea, au fost discutate și orientările educației și instruirii în domeniu, DRERSMARA fiind una din facilitățile de educație și instruire din NATO cu rolul de partener instituțional în cadrul BI, cu cinci cursuri aliniate acestei discipline.