Masa Rotundă cu tema „Inovație și investiții în industria de apărare”

În data de 29.04.2022 DRESMARA în parteneriat cu Political Research Group au organizat o masă rotundă cu tema „Inovație și investiții în industria de apărare” în marja vizitei în România a domnului David RADER – director adjunct la Biroul de evaluare a investițiilor străine globale din Departamentul Apărării, SUA

La dezbateri au participat domnul Joshua BURGHIN – coordonator New Security Leaders Program din cadrul Warsaw Security Forum, domnul Jason WORLLEDGE director IRI, Polonia, domnul profesor Ioan-Mircea PAȘCU, domnul General-locotenent (Rz.) Tomiță-Cătălin TOMESCU, doamna Liliana FILIP – președinte al organizației neguvernamentale Political Research Group, reprezentanți ai firmei ATOS Convergence Brașov, personalul didactic al DRESMARA și participanții la cursul postuniversitar „Managementul resurselor de apărare pentru personalul de conducere” – ACT 678.11., la cursul postuniversitar „Planificarea, Programarea și Bugetarea Resurselor de Apărare” – ACT 676.11. și la cursul postuniversitar „Managementul proiectelor și programelor” – ACT 677.11. – personal militar și civil din Republica Azerbaidjan, Republica Columbia, Georgia, Regatul Hașemit al Iordaniei, Republica Moldova, Republica Islamică Pakistan, Republica Tunisiană și România.

Am fost onorați să găzduim acest eveniment și să beneficiem de vizita domnului RADER în România, o vizită care demonstrează legătura puternică dintre România și Statele Unite ale Americii, atât bilateral cât și în contextul Alianței Nord Atlantice.

În cadrul activității, moderată de directorul DRESMARA, domnul Colonel prof. univ. dr. Florin-Eduard GROSARU, s-au purtat discuții privind securitatea economică, screening-ul investițiilor străine și modul în care cele mai bune stimulente ale ecosistemelor de inovare din România rezonează cu oficialii guvernamentali.

Apreciem suportul acordat de Departamentul Apărării din SUA și așteptăm cu interes angajamente viitoare pe acest subiect critic de interes comun.