Programul de Consolidare a Învățământului pentru Apărare

Institutul Militar al Forțelor Armate, Republica Kârgâză


În perioada 14 – 18 octombrie 2019, dna conf. univ. dr. Aura CODREANU a participat în calitate de expert la grupul de lucru NATO DEEP cu tematica Instituțiile Militare de Învățământ – Dezvoltarea Personalului desfășurat în cadrul Institutului Militar al Forțelor Armate din Republica Kârgâză, la Bishkek.

Scopul grupului de lucru a fost acela de a identifica principalii factori care contribuie la dezvoltarea sistemului de educație militara in cadrul instituțiilor de apărare din perspectiva unui mediu de securitate si apărare fluid, precum si impactul acestora asupra misiunii si structurii forțelor armate.

Discuțiile purtate de experții NATO cu reprezentanți ai Institutului Militar al Forțelor Armate și ai Statului Major General din Kârgâzstan s-au concentrat asupra unor modele de management al carierei și de dezvoltare a personalului militar. Acestea au vizat totodată identificarea principalelor entități care generează cerințele referitoare la planurile de învățământ și a modalităților de dezvoltare a personalului academic și a instructorilor militari din cadrul instituțiilor de învățământ militar.