Conferința anuală a disciplinei „Building Integrity”

15 octombrie 2019, Bruxelles, BELGIA


În data de 15 octombrie 2019, directorul DRESMARA, domnul Colonel prof. univ. dr. GROSARU Florin-Eduard a participat la Conferința Anuală a Disciplinei Building Integrity, desfășurată la Comandamentul NATO (NATO HQ) din Bruxelles, BELGIA.

Conferința a fost organizată de Centrul pentru Integritate în Domeniul Apărarii (CIDS) din Norvegia, în calitate de instituție coordonatoare și decidentă în domeniul disciplinei Building Integrity (BI) (Department Head/DH), în colaborare cu Secretariatul Internațional NATO IS.

Scopul principal al conferinței a fost de a realiza o aliniere și coordonare adecvate a eforturilor în susținerea disciplinei.

Totodată, activitatea a reprezentat o oportunitate excelentă pentru părțile interesate relevante implicate în disciplina Building Integrity (BI) de a-și sincroniza activitatea, de a explora și identifica potențiale soluții pentru dezvoltarea disciplinei conform necesităților și cerințelor actuale ale Alianței Nord Atlantice.

Pe timpul conferinței, cei 38 de participanți, personal miilitar și civil din structurile de comandă NATO, centre de excelență NATO, centre de pregătire și instruire din Parteneriatul NATO, membrii ai unor delegații/reprezentanțe ale națiunilor la NATO, precum și reprezentanți ai unor state membre și partenere NATO, au împărtășit aspecte și bune practici legate de educație și instruire și au propus noi abordări. Rezultatele conferinței vor fi incluse în Planul de Aliniere a Disciplinei (DAP), care va fi elaborat de DH și aprobat de Headquarters Supreme Allied Commander Transformation/Joint Force Development (HQ SACT/JFD).