Excursie de studii

Participanții la cursul postuniversitar de formare şi dezvoltare profesională ,,Managementul Securiății Informaționale (MSI-1)”, ACT.678.4. - personal militar și civil din Azerbaidjan, Emiratele Arabe Unite, Maroc, Moldova, Tunisia și România / Ministerul Apărării Naționale și Serviciul Român de Informații, însoțiți de Col. ing. prof.univ.dr. VASILESCU Cezar/DRESMARA, au desfășurat o vizită de documentare în garnizoana București în perioada 17 - 18.01.2019.

Excursia de studii a fost organizată pentru vizitarea a două instituții prestigioase în domeniul securității cibernetice, astfel:

  • Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT.RO) – pe 17.01;
  • Centrul Național Cyberint/Serviciul Român de Informaţii - autoritatea națională în domeniul cyberintelligence – pe 18.01.

Pe timpul activității au fost prezentate aspecte privind managementul resurselor informaționale precum și despre cunoaşterea, prevenirea şi contracararea vulnerabilităţilor, riscurilor şi ameninţărilor la adresa securităţii cibernetice a României.

După terminarea activităților, în după-amiaza zilei de vineri, 18.01, a fost organizată vizitarea Palatului Parlamentului.