Conferința anuală a disciplinei: “Cyberspace Operations”

04 - 06 septembrie 2018, Tallinn, ESTONIA

Col. prof.univ.dr.ing. Cezar VASILESCU a participat, în perioada 18-21 septembrie 2017, la Conferința anuală a disciplinei „Cyberspace Operations” găzduită de Centrul de Excelenţă NATO pentru apărare cibernetică (CCDCOE) de la Tallinn, Estonia.

Activitatea a avut ca scop principal analizarea gradului de corelare dintre cerințele disciplinei „Cyberspace Operations” prevăzute în Planul Strategic de pregătire aprobat de Consiliul Nord Atlantic și oferta educațională a instituțiilor de educație și instruire NATO, pentru anii 2018-2019. De asemenea, au fost prezentate soluțiile de educație și instruire care răspund nevoilor de pregătire ale țărilor NATO și partenere, obiectivele de performanță pe care acestea trebuie să le îndeplinească, direcțiile de pregătire aferente disciplinei „ Cyberspace Operations”.

Au fost discutate și stabilite direcțiile și orientări ale educației și instruirii, actualizarea înformațiilor în domeniu, coordonarea disciplinei, feedbackul operational și coordonarea exercițiilor.