Vizita Secretarului General Adjunct al NATO, ES domnul Mircea GEOANĂ la DRESMARA

Vineri, 03 noiembrie, Departamentul Regional De Studii pentru Managementul Resurselor de Apărare a primit vizita Secretarului General Adjunct al NATO, ES domnul Mircea GEOANĂ.

Activitatea reprezintă o recunoaștere importantă a eforturilor noastre dedicate educației și instruirii în domeniul managementului resurselor de apărare.

Pe parcursul vizitei am subliniat angajamentul nostru constant în cadrul NATO, ES domnul Mircea GEOANĂ având oportunitatea de a se familiariza cu activitățile noastre educaționale, precum și de a discuta despre evoluțiile actuale și viitoare în domeniul securității și apărării.

Au fost evidențiate elemente de esență ale educației militare în NATO precum:

  • Adaptabilitate și Pregătire: Educația militară este esențială pentru a menține NATO adaptabil și pregătit în fața provocărilor de securitate din ce în ce mai complexe ale lumii contemporane:
  • Cooperare și interoperabilitate: Programele noastre educative sprijină dialogul și colaborarea efectivă între statele membre, fiind fundamentale pentru unitatea și eficiența operațiunilor NATO;
  • Inovație Tehnologică și Tactică: Focusul pe tehnologii emergente și tactici inovatoare asigură ca Alianța să rămână la avangarda domeniului apărării și securității internaționale.

Am subliniat un aspect important al misiunii noastre și anume dedicarea față de dezvoltare a liderilor și profesioniștilor militari bine pregătiți, capabili să navigheze și să conducă într-un peisaj de securitate în continuă schimbare.