Întâlnirea de pregătire a Conferinței anuale a disciplinei: „Cyberspace Operations”

În perioada 09-12.01.2023, Col.ing.prof.univ.dr. VASILESCU Cezar a participat la întâlnirea de pregătire a Conferinței anuale a disciplinei NATO „Cyberspace Operations” găzduită de Centrul de Excelenţă NATO pentru Apărare Cibernetică (CCDCOE) de la Tallinn, Estonia.

Conferința a reunit experți din structuri și comandamente NATO, instituții de educație și instruire NATO și alte instituții partenere pentru a discuta cerințele și nevoile actuale pentru instruirea și educația cibernetică în NATO.

Activitatea a avut ca scop principal analizarea gradului de corelare dintre cerințele disciplinei „Cyberspace Operations” prevăzute în Planul Strategic de pregătire aprobat de Consiliul Nord Atlantic și oferta educațională a instituțiilor de educație și instruire NATO.

De asemenea, au fost prezentate și analizate direcțiile și orientările educației și instruirii în domeniu, soluțiile de educație și instruire care răspund nevoilor de pregătire ale țărilor NATO și partenere, obiectivele de performanță pe care acestea trebuie să le îndeplinească, precum și direcțiile de pregătire aferente disciplinei.