Excursie de studii

Participanții la cursurile postuniversitare de formare şi dezvoltare profesională continuă „Managementul Resurselor de Apărare pentru Personalul de Conducere”, ACT 678.10. și „Managementul Resurselor Informaționale pentru Personalul de Conducere”, ACT 679.5. – personal militar și civil din statele partenere NATO, Republica Algeriană Democratică și Populară, Republica Azerbaidjan, Republica Estonia, Republica Georgia, Republica Moldova, Republica Islamică Pakistan și Republica Tunisiană și România – Ministerul Apărării Naționale și Serviciul Român de Informații, însoțiți de cadre didactice din DRESMARA au desfășurat o vizită de documentare în garnizoana Constanța, în perioada 03-05.11.2021.

Excursia de studii a fost organizată pentru vizitarea unor unități din garnizoana Constanța - Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, Flotila 56 Fregate și Centrul 39 Scafandri.

Pe timpul activității au fost prezentate aspecte privind managementul resurselor, astfel:

  • programe majore de achiziții și managementul acestora, în contextul programului național de investiții în domeniul securității;
  • managementul resurselor necesare asigurării Sprijinului Naţiunii Gazdă pentru forţele armate aflate în tranzit;
  • managementul logistic pe timpul planificării și desfășurării operațiunilor navale.