Conferința NATO Human Capital Enhancement Strategic Leadership Initiative

În data de 15.04.2021, Colonel ing.prof.univ.dr. VASILESCU Cezar și doamna Conferențiar univ. dr. CODREANU Aura au participat la lucrările Conferinței NATO în domeniul capitalului uman în cadrul Inițiativei NATO Leadership-ul Startegic, „Human Capital Enhancement Strategic Leadership Initiative”, desfășurată în format online.

Conferința, coordonată de Comandamentul Aliat pentru Transformare / Direcția pentru Dezvoltarea Forțelor Întrunite, a avut ca obiectiv dezvoltarea unor programe de învățământ valoroase (programe academice) pentru nivel strategic, operațional și tactic (OF3 - OF7, subofițeri, echivalent pentru civili).

Obiectivul evenimentului, la care au participat reprezentanți ai unităților de educație NATO și acreditate de NATO și al altor instituții de învățământ militar, structuri de comandă și operaționale din NATO și state partenere și reprezentanți naționali de legătură, a fost de a avea un acord cu națiunile cu privire la un cadru comun de referință pentru educație.

Scopul conferinței a fost de a dezvolta strategii educaționale și implementarea acestora în procesul de instruire online, precum și de a sprijini și extinde aceste concepte către statele partenere.

Reprezentantul DRESMARA, doamna Conferențiar univ. dr. CODREANU Aura, a prezentat disponibilitatea instituției de a contribui la Inițiativa de Leadership Strategic.