Conferința ,,COVID-19 Defence Education Distance Learning – best practices and lessons learned strategy development”

În perioada de 12-14.04.2021, directorul DRESMARA, Colonel prof.univ.dr. Florin-Eduard GROSARU, Colonel ing.prof.univ.dr. Cezar VASILESCU și Colonel Denis-Nicolae FLORESCU au participat la lucrările Conferinței NATO ,,COVID-19 Defence Education Distance Learning – best practices and lessons learned strategy development conference”, desfășurată în format online.

Conferința, coordonată de NATO International Staff/Operations Division/Defence Institution & Capacity Building Directorate și Universitatea de Studii de Război/Varșovia, Polonia s-a înscris în sfera manifestărilor organizate de NATO în cadrul inițiativei Defence Education Enhancement Programme (DEEP), în care DRESMARA participă nemijlocit în domeniul educației și instruirii pentru sprijinirea statelor partenere NATO.

Activitatea, la care au participat în jur de 200 de reprezentanți ai instituțiilor militare de învățământ, structurilor de comandă și de forte din peste 35 de state NATO și partenere, a fost dedicată analizei bunelor practicii și a lecțiilor învățate privind desfășurarea procesului educațional militar online în NATO, în contextul pandemiei de COVID-19.

Scopul conferinței a fost dezvoltarea strategiilor educaționale și implementarea acestora în procesul de instruire online, precum și sprijinul și extinderea acestor concepte către statele partenere.