Al doilea grup de lucru al
Centrelor NATO/PfP de Educaţie şi Instruire

        În perioada 06-09 iunie 2011 Departamentul Regional de Studii pentru Managementul Resurselor de Apărare (DRESMARA) Braşov a găzduit lucrările celui de-al doilea grup de lucru anual al Centrelor NATO/PfP de Educaţie şi Instruire (PTC), la care au participat 28 reprezentaţi din 17 ţări.

       La deschiderea lucrărilor, care a avut loc marţi 06 iunie, comandantul (rectorul) Universităţii Naţionale „Carol”, domnul General-locotenent prof.univ.dr. Teodor Frunzeti a adresat, on-line, un Bun venit! participanţilor.

       La activitatea organizată sub patronajul Şcolii NATO de la Oberammergau - GERMANIA au participat 18 Centre de Pregătire şi Educaţie acreditate sau candidate, precum şi reprezentanta comandamentului NATO de la Bruxelles. Vezi articolul de pe site-ul Şcolii NATO. Agenda de lucru a cuprins diverse probleme, cele mai importante fiind:
  • redactarea principalelor idei care vor sta la baza documentului oficial privind conceptul actualizat şi al planului de comunicare strategică al Centrelor PTC;
  • crearea unei viziuni strategice a Centrelor PTC;
  • crearea unui site dedicat cu informaţii privind Centrele PTC în cadrul paginii dedicate a Şcolii NATO.
      Pe lângă discuţiile oficiale, oaspeţii au avut ocazia să viziteze câteva obiective turistice din zona Braşovului, ca parte integrantă a activităţii, pentru a se familiariza cu tradiţiile şi cultura românească din această frumoasă regiune a ţării noastre.

      La final, reprezentanţii Şcolii NATO au apreciat calitatea şi eficienţa discuţiilor, aportul deosebit adus de participarea în premieră a celor mai noi membri acceptaţi în comunitatea Centrelor PTC, precum şi eforturile depuse de gazdele evenimentului, pentru buna desfăşurare a lucrărilor.
Imagini din timpul desfăşurării grupului de lucru